Cheesecaky mě fascinují už pěkně dlouho, k jejich vytvoření jsem se ale pořád nějak nemohla dostat. Díky dnešnímu volnému zasněženému Velikonočnímu pondělí však byl volného času na experimenty nadbytek. No a výsledek? Pečený cheesecake z karamelových sušenek s banánovo-borůvkovým tvarohem doplněný pařížskou šlehačkou.
Z níže uvedeného množství surovin vznikne 12 kousků.
Těsto
250 g karamelových sušenek (například 1 balení sušenek značky Lotus)
70 g rozpuštěného másla
Na tvarohovou náplň
1 tučný tvaroh (250 gramů)
100 gramů čerstvého termizovaného sýra (třeba Zálesák, Buko,...)
1 rozmělněný banán
hrst borůvek (klidně mražených)
2 vajíčka
8 lžic cukru
Na ozdobení
1 kelímek pařížské šlehačky
část drcených sušenek
hrstka kakaových bobů
Postup
Příprava těsta je velmi jednoduchá. Sušenky dáme do robota (používám sekáček na ořechy :-D) a při největší rychlosti z nich uděláme sušenkovou drť. Lžíci si jí necháme stranou na zdobení a zbytek smícháme s rozehřátým máslem. Tímto těstem vyplníme obvod formičky a necháme na chvíli vychladit v lednici.
Nyní si připravíme tvarohovou nádivku. Smícháme bez jakéhokoliv speciálního postupu všechny suroviny. Směsí plníme vychlazené skořepinky a pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
Během pečení si ušleháme pařížskou šlehačku, kterou nanášíme na vychlazené cheesecaky pomocí cukrářského sáčku. Na závěr posypeme rozdrcenými sušenkami a kakaovými boby.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)