Dovolené jsou pro mě nejen dobou relaxu, ale také tím správným časem pro zkoušení nových jídel. Do Chorvatska jezdíme každý rok alespoň na pár dnů a vždycky si schválně rezervujeme ubytování s kuchyňkou, abychom mohli přepadnout místní trh a z nakoupených dobrot ukuchtit něco dobrého. Letos jsme poprvé koupili i fíky, o kterých jsem několikrát četla, že chutnají skvěle se sýrem a doplnili je pár dalšími surovinami, které chutnají nám, a rychlý oběd byl na světě!
Na 2 porce budete potřebovat:
6 fíků
4 plátky pršutu
50 gramů gorgonzoly (lepší alternativa zlaté nivy)
20 gramů medu
40 gramů vlašských ořechů
sůl, pepř, olivový olej
6 plátků celozrnné veky (já použila večerní chlebík)
Na ozdobu využijete:
snítky rozmarýnu
Postup
Omyté fíky nařízneme do tvaru křížku. Vyskládáme na plech, zakápneme olivovým olejem a dáme spolu s pršutem na pět minut do trouby (gril na 230 stupňů). Bedlivě sledujeme, aby se nám nic nepřipálilo. Po vytažení necháme chvíli stranou. Mezitím si uděláme topinky, posekáme vlašáky, nakrájíme pršut a sýr na malé kousky. Když máme topinky hotové, jdeme kompletovat. Na každou topinku dáme 1 fík, osolíme, opepříme, poklademe několika kousky gorgonzoly, posypeme pokrájeným pršutem, ořechy, zalijeme medem a ozdobíme rozmarýnem.
Už jste někdy něco podobného zkoušeli? Chutná vám tato kombinace? Já jsem naprosto unešená tím, jaká je to dobrota. Tak jsem moc zvědavá na Váš názor!
Ach, tak kombinace musí být famozní! Jen pro mě na malým městě nedostupné suroviny. :/
OdpovědětVymazatmrkni na můj blog Měj se ráda
Byla to vážně dobrota! Suroviny jsou vyloženě dovolenkové, ale ve větším městě se dají sehnat i u nás. :-)
OdpovědětVymazatVypadá to fakt dobře :)
OdpovědětVymazatDenisse Beauty
Vypadá to skvěle =)
OdpovědětVymazatDěkuji! :-)
OdpovědětVymazat