23. května 2015

Banánové lívanečky

Recept na banánové lívanečky
Symbolem neděle je pro mě pořádná snídaně. Přes týden se většinou odbydu jogurtem a cereáliemi u počítače, a tak si víkendová rána vždy ráda zpestřím něčím vydatnějším. Dnes jsem si pro vás připravila receptík na banánové lívanečky s mandlovou a celozrnnou moukou, ochucené špetkou skořice a agávovým sirupem. Dobrou chuť!








Recept na cca 6 lívanečků

Suroviny

1 banán
1 vajíčko
1/2 šálku mandlové mouky či mletých mandlí
1 šálek celozrnné mouky
1 lžička sody
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička skořice
1 lžíce kokosového oleje na smažení
na ozdobení: javorový sirup, jahody, mleté mandle

Postup

Ponorným mixérem či vidličkou si rozmělníme banán na kašičku, přidáme vajíčko, agávový sirup a promícháme. Postupně vmícháme sodu, mandlovou a celozrnnou mouku a nakonec skořici.

Na pánvi si rozpustíme kokosový olej a lívanečky na něm z obou stran opatrně opečeme.

Ozdobíme nakrájenými jahodami, javorovým sirupem a mletými mandlemi.

Recept na banánové lívanečky

Recept na banánové lívanečky

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)