Symbolem neděle je pro mě pořádná snídaně. Přes týden se většinou odbydu jogurtem a cereáliemi u počítače, a tak si víkendová rána vždy ráda zpestřím něčím vydatnějším. Dnes jsem si pro vás připravila receptík na banánové lívanečky s mandlovou a celozrnnou moukou, ochucené špetkou skořice a agávovým sirupem. Dobrou chuť!
Recept na cca 6 lívanečků
Suroviny
1 banán
1 vajíčko
1/2 šálku mandlové mouky či mletých mandlí
1 šálek celozrnné mouky
1 lžička sody
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička skořice
1 lžíce kokosového oleje na smažení
na ozdobení: javorový sirup, jahody, mleté mandle
Postup
Ponorným mixérem či vidličkou si rozmělníme banán na kašičku, přidáme vajíčko, agávový sirup a promícháme. Postupně vmícháme sodu, mandlovou a celozrnnou mouku a nakonec skořici.
Na pánvi si rozpustíme kokosový olej a lívanečky na něm z obou stran opatrně opečeme.
Ozdobíme nakrájenými jahodami, javorovým sirupem a mletými mandlemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)