Konečně dorazilo letní počasí - čas proutěných košíků, kostkovaných dek,
válení se v parku a moje nejoblíbenější část roku. Že miluji cupcakes jste si
už možná všimli... bohužel ale jejich transport v piknikovém koši je (díky
krému) lehce punková záležitost, na kterou nemám odvahu - nebo spíše nervy! :-D
Při dumání nad tématem "Co sladkého nacpat do košíku?" mě napadlo dát
opět šanci mrkvi a zkusit konečně malé silikonové formičky na bábovičky, které
už mi dloooouho leží v šuplíku přepásané originální etiketou. Udělala jsem
průzkum trhu (myšleno internetu) a upravila x receptů v jeden proveditelný z mé
potravinové skříně. Bábovičky jsem doplnila klasickou citronovou polevou ze
dvou surovin (moučkový cukr + citron) a pak už jen sklízela slova chvály -
víííce takových dní, prosíííím! :-)
Uvedené suroviny vystačí na 9 báboviček.
Těsto
100 gramů jemně strouhané mrkve
150 gramů bílého jogurtu
100-150 gramů třtinové šťávy (nebo třtinového cukru)
1 vajíčko
2 lžíce olivového oleje
1 rovná lžíce koření do perníku
1 lžička skořice
1 lžička sušené citronové kůry
1 hrstička slunečnicových semínek
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody
75 gramů celozrnné mouky
75 gramů hladké mouky
Poleva
1/2 menšího citronu
moučkový cukr
Postup
Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
Do šlehací mísy vložíme 1. část surovin a pomocí ručního šlehače nebo
balónové metly robotu prošleháme. Najednou přisypeme druhou část surovin a
spojíme v těsto. Plníme do připravených báboviček, a to zhruba 1 cm pod okraj,
aby nám nepřetekly. Pečeme cca 20 minut (zkoušíme párátkem, zda je těsto uvnitř
již pečené).
Zdobíme citronovou polevou, která vznikne smícháním citronu s moučkovým
cukrem. Směs musí být jen tak tak schopná téct - aby nám hezky ztuhla. Zdobíme
dle fantazie - já použila fondánová srdíčka a obarvený kokos - ale můžeme
použít prakticky vše - sekané vlašské oříšky, kandované ovoce, cukrovou posypku
atp.
Mnoho slunečných dní plných pohody vám ze ♥ přeje Ivča.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)