20. května 2016

Malinové brownies cupcakes

Cupcakes
Brownies cupcakes se staly poslední dobou mým evergreenem, který se vždy povede a sklidí úspěch. Po několika vyvedených kombinacích, konečně představuji recept na mou poslední kreaci, a tou je malina s čokoládou! Oblizovat se budou všichni, kterým dovolíte ochutnat! :-) Pokud ale nepatří maliny mezi Vaše oblíbené ovoce, zkuste je nahradit jahodami nebo třeba borůvkami. Skvělé brownies cupcakes byly i s tvarohovým krémem s vanilkou nebo s mascarpone krémem s passion fruit - ale ty Vám ukážu zase až někdy příště! ;-)


Uvedené suroviny vystačí na cca 17 kousků.

Těsto

200 gramů hořké čokolády
100 gramů másla
250 gramů cukru
4 vajíčka
1 lžička prášku do pečiva
110 gramů mouky
1 hrst malin
1 lžička vanilkového aroma

Krém

250 gramů mascarpone
150 ml smetany ke šlehání (33%)
5 lžic práškového cukru
menší hrst malin

+ další maliny na ozdobení

Postup

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů. Do hluboké mísy nalámeme čokoládu a přidáme máslo. Vložíme do mikrovlnné trouby, kde na nízký výkon necháme trochu povolit, vyjmeme. A za stálého míchání potom necháme rozpustit úplně. Do rozpuštěného másla s čokoládou (pozor směs nesmí být horká) vmícháme 4 vajíčka, cukr a vanilkové aroma. Prosejeme mouku, prášek do pečiva a důkladně promícháme. Naplníme do 2/3 silikonových košíčků na muffiny a pečeme cca 25 - 30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme ve formičkách trochu vystydnout a až poté je vyjmeme.

Krém je velice jednoduchý. Mascarpone, smetanu a práškový cukr vložíme do hluboké mísy a vyšleháme do hustého krému. Do vzniklého krému přidáme maliny a znovu šleháme. Vzniklý krém nanášíme na vychladlé dortíky pomocí cukrářského sáčku.

Zdobíme celými malinami nebo malinami utřenými s moučkovým cukrem a plátky mandlí. 

Pokud pečete poprvé nebo si jen chcete ověřit, zda děláte vše při pečení cupcakes správně, může se Vám hodit 15 tipů pro božské cupcakes. Vychytávky a rady související s pečením cucakes najdete na jedné ze záložek blogu - tady.

Hezký den! :-) Ivča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)