Suroviny
3 vaječné bílky
3 lžíce cukru krupice
4 lžíce cukru moučka
1 lžička přírodního vanilkového extraktu (nebo bio vanilkový cukr, či semínka z vanilkového lusku)
1 lžíce holandského kakaa
Postup
Předehřejte troubu na 120 stupňů celsia.
Vyšlehejte 3 vaječné bílky do tuhého sněhu pomocí ručního šlehače, do něj zašlehejte
nejprve krupici a pak moučku a nakonec extrakt a kakao. Směs musí dělat takzvané špičky, podle toho poznáte, že už máte došleháno.
Pomocí cukrážského sáčku vytvořte na plechu vyloženém pečícím papírem pusinky a pečte hodinu při 120 stupních. Vyndejte, nechte vychladnout a můžete podávat, v suchu vydrží v krabičce na potraviny i pár dnů.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)