25. února 2015

Kakaové pusinky s vanilkou

Kakaové pusinky
Tyhle pusinky jsou naprosto dokonalé pro zdobení cupcaků a nebo jako rychlodezert, když je smícháte s čerstvě ušlehanou šlehačkou a čerstvým ovocem. A pokud se stane, že Vám zbydou vaječné bílky po vaření špaget carbonara, není zbytí! ;-)


 



Suroviny

3 vaječné bílky
3 lžíce cukru krupice
4 lžíce cukru moučka
1 lžička přírodního vanilkového extraktu (nebo bio vanilkový cukr, či semínka z vanilkového lusku)
1 lžíce holandského kakaa

Postup

Předehřejte troubu na 120 stupňů celsia.

Vyšlehejte 3 vaječné bílky do tuhého sněhu pomocí ručního šlehače, do něj zašlehejte
 nejprve krupici a pak moučku a nakonec extrakt a kakao. Směs musí dělat takzvané špičky, podle toho poznáte, že už máte došleháno.


Pomocí cukrážského sáčku vytvořte na plechu vyloženém pečícím papírem pusinky a pečte hodinu při 120 stupních. Vyndejte, nechte vychladnout a můžete podávat, v suchu vydrží v krabičce na potraviny i pár dnů.


Kakaové pusinky

Kakaové pusinky

Kakaové pusinky

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)