Ze sušenek značky Lotus jsem na blogu nedávno představila recept na přípravu cheescake cupcakes. Musím říct, že na základ cheescaku se hodí naprosto skvěle a zatím jsem nenašla lepší alternativu. Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet, jak vyzrát na výrobu domácí pomazánky z karamelových lotusek. Tato pomazánka je ve variantě "ready to eat" k dostání v krámě ve stejné sekci jako třeba Nutella a závisláci na sladkém na ní nedají dopustit. Pokud si ji chcete doma připravit sami, a to jen ze 3 surovin, jste na
správné stránce ;-). A co k ní zakousnout? Pomazánka ze sušenek Lotus se
skvěle kámoší například s opečeným toustem, palačinkou nebo třeba s
čerstvě upečenou vaflí.
Na 200 gramů pomazány budete potřebovat následující 3 suroviny:
125 gramů karamelových sušenek značky Lotus
70 ml mléka
10 gramů másla
Postup:
V sekáčku na ořechy nebo jiném strouhacím/sekacím robotu si rozdrtíme najemno půl balíčku sušenek. Po malých částech přiléváme mléko a mícháme, než se celý objem vstřebá. Necháme chvíli stát. V mikrovlnné troubě si rozpustíme malý kousek másla a vmícháme ho důkladně do sušenek s mlékem. Vychladíme a VOILÁ - máme hotovo! :-)
Jsem moc zvědavá, co na ní říkáte, napište mi názor do komentářů!
Další alternativní postupy výroby této pomazánky najdete na:
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)