25. dubna 2015

Hruškové cupcakes

Hruškové cupcakes
Konečně je tu víkend! Třikrát hurá!!! :-) Ze samé radosti, jsem se rozhodla upéct tyto super vláčné hruškové dortíky s premiérovým krémem z pudinku a tvarohu. Výsledek? Krémík se povedl a je jedním slovem, pokud tedy považujete citoslovce za slovo, prostě ňam! Doufám, že je vyzkoušíte a dáte mi vědět, jak se Vám povedly. Budu se těšit na Váš názor! A teď už hurá na recept...







Recept na cca 20 kousků

Těsto

1 hruška
2 vajíčka
120 g cukru
2 dc podmáslí
1 dc oleje
2 plné lžičky sody
špetka soli
210 g hladké mouky
(Podle chuti můžeme přidat i karamel. Vždy ho mám trochu v zásobě a ráda ho přidávám všude, kam se jen trochu hodí.)

Krém

300 ml mléka
1 vanilkový pudink (např. Alnatura z DM)
250 g polotučného tvarohu
1 lžička vanilkového extraktu
6 lžic moučkového cukru

Postup

Předehřejeme troubu na cca 175 stupňů.

Nastrouháme najemno hrušku, vyšleháme s vajíčky a cukrem. Pak přimícháme zbylé tekuté suroviny, podmáslí a olej. Nakonec zapracujeme všechny suché suroviny - mouku, sodu a sůl. Pokud máte doma karamel z minula nebo několik měkkých karamelek, necháme je rozpustit v mikrovlnné troubě a do těsta po malých částech vmícháme.

Vzniklé těsto plníme do připravených košíčků, zhruba do jejich 3/4 a pečeme při 175 stupních cca 20-30 minut, podle výkonu trouby. Na kontrolu použijeme špejli, kterou do těsta píchneme - nelepí = hotovo. :-)

Než nám dortíky vychladnou, připravíme si krém. Z 300 ml mléka si podle návodu připravíme pudink, který necháme vychladnout a poté pomocí ručního šlehače spojíme pudink s tvarohem a nakonec přimícháme i cukr a extrakt. Krém na dortíky nanášíme po vychladnutí, a to pomocí cukrářského sáčku.

Zdobíme dle fantazie. Já použila ptáčky z marshmallows (recept přidám výhledově), plátek hrušky a sezamový krokant.

Dobrou chuť!

Ivča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)