18. srpna 2015

Pětiminutová jahodová zmrzlina s vanilkou

V dobrém rozmaru jsem se v průběhu minulého týdne rozhodla zkusit připravit domácí zmrzku. Je fakt, že naše domácnost na její výrobu moc vybavená není (žádný zmrzlinovač ani podobné vychytávky zatím nevlastním:-))... Proto je tento recept důkazem, že ji zvládne v podmínkách běžné domácnosti připravit úplně každý, a to s časem pod pět minut! Podmínkou je vlastnictví jakéhokoliv mixéru s otáčivými noži v dolní části.

Na 4 porce budeme potřebovat následující suroviny:

350 gramů mražených jahod
100 ml studené vody
1 cukr s pravou vanilkou (8 gramů) nebo 1/2 vanilkového lusku

Na ozdobení:

datlový sirup
pekanové ořechy

Postup:

Do mixéru (použila jsem sekáček na bylinky) nasypeme zmrzlé jahody, zalijeme je vodou a přidáme vanilkový cukr či zrníčka z vanilkového lusku. Na vysoké otáčky mixujeme s přestávkami tak dlouho, dokud se nám nevytvoří zmrzlinová konzistence. Během mixování dle potřeby několikrát stěrkou promícháme obsah, aby se rozmělnilo vše.

Pokud preferujete zmrzliny se smetanou, stačí nahradit vodu smetanou s vysokým obsahem tuku (33 - 40 %) a zbytek postupu zachovat.

Podáváme do vychlazené mističky a zdobíme dle fantazie - já použila datlový sirup a pekanové ořechy, které skvěle doplnily chuť jahod a nádherně křupaly! :-)

4 komentáře:

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)