18. srpna 2015

Marshmallows s příchutí růže

Růže je jedna z mých nejoblíbenějších složek v parfému, takže si nedovedu představit nic úžasnějšího, než sehnat aroma s příchutí a vůní růže a zakomponovat ho do svých sladkých kreací! Tyto nadýchané obláčky s příchutí růže jsem dělala už dvakrát a v obou případech měly obrovský úspěch. V UK je potravinářské aroma s příchutí růže k dostání v potravinách za necelých 40 Kč a vyrábí ho značka Dr. Oetker. U nás je možné sehnat alespoň růžovou vodu, kterou je možné aroma nahradit, bohužel ale není tak výrazná. Výroba marshmallows je rychlovka, která vám nezabere víc než hodinu včetně chlazení, vykrajování a obalování.


Na jednu misku marshmallows budete potřebovat následující ingredience:

150 g cukru krystal
1 dc vody
10 gramů mleté čiré želatiny
1 lžička potravinářského aroma (nebo 1 lžíce růžové vody)
potravinářské barvivo
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
0,5 dc oleje

Postup:

Nejprve si zvolíme vhodnou podložku, na které se nám bude hmota chladit. Já mám vyzkoušený pečící papír a silikonovou podložku. Zvolenou podložku potřeme po celé horní ploše olejem, který nám zajistí nepřilnavost marshmallow hmoty. Podložku si umístíme na podnos, který se nám vejde do lednice (plech na pečení, prkýnko, vál, snídaňový podnos, velký talíř,...).

Želatinu vysypeme do mísy vhodné ke šlehání a zalijeme ji 0,5 dc vody. Necháme bobtnat.

Do menšího hrnce dáme 150 gramů krystalu s 0,5 dc vody, směs ohříváme, než se cukr zcela rozpustí a cukrový sirup necháme chviličku povařit. Důležité je, aby se směs nedostala do stavu, kdy se vypaří všechna voda! Ano, už se mi to stalo, poučila jsem se a dávám si pozor :-D...

Svařený cukrový sirup vlijeme opatrně k želatině a vyšleháme ručním elektrickým šlehačem do husté pěny. Pěnu rozetřeme na olejem potřenou podložku pomocí naolejované stěrky, a to tak, aby nám vznikl plát vysoký minimálně centimetr. Vložíme vychladit do lednice.

Marshmallows pak vykrajujeme pomocí vykrajovátek, která průběžně namáčíme v oleji a neprodleně je obalujeme ve směsi vytvořené z moučkového cukru a škrobu.



4 komentáře:

  1. já to snad budu muset zkusit :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě vyzkoušej a dej vědět, jak se povedly! :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle je úplně super nápad :) Určitě je musím zkusit. :)

    meandmydeliciousme.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)