10. října 2015

Mandlovo-banánové cupcakes

Spanilá přehlídka zemitých podzimních chutí pokračuje. Tentokrát jsem si pro vás připravila mandlovo-banánové cupcakes s mandlovým cream cheese krémem. Mandle jsou podle mě jedny z nejlepších oříšků, které se dají na pečení použít. Jen mají nevýhodu, že jsou tak trochu dusivé, proto jsem k nim do těsta přidala banán, díky kterému je těsto krásně vlahé a udušení se nekoná. :-D


Na 12 klasických cupcakes budete potřebovat následující suroviny:

Korpus:

2 banány
2 dc mléka
1 dc slunečnicového oleje
1 vajíčko
110 g cukru
30 g mletých mandlí
200 g hladké mouky
3 lžičky kuchyňské sody
1 lžička přírodního mandlového aroma

Krém:

200 g čerstvého sýra (např. v Lidlu pod označením Cream Cheese)
150 ml smetany ke šlehání
40 g hnědého třtinového cukru dark muscovado (např. v Marks and Spencer)
1 lžička přírodního mandlového aroma

Postup:

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.

Ponorným mixérem si rozmělníme dva banány. V míse vhodné ke šlehání je smícháme ručním šlehačem s lehce ohřátým mlékem, olejem, vajíčkem, lžičkou mandlového aroma a cukrem. Přisypeme mouku se sodou a mleté mandle a důkladně promícháme. Plníme do 4/5 výšky silikonových košíčků a pečeme při 170  stupních cca 20 minut. Po dopečení ihned vyndáme z formiček a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém z čerstvého sýra.


Všechny suroviny dáme do mísy vhodné na šlehání (dostatečně vysoké, abychom si neohodili kuchyň). A ručním šlehačem je spojíme do hustého krému. Ten naneseme na vychladnuté dortíky pomocí cukrářského sáčku.

Ozdobíme například hořkým kakaem a plátky mandlí nebo sušenými banány...

Povedly se? :-) Nechte mi zprávu v komentářích! :-)


2 komentáře:

  1. Musím souhlasit, také patří mezi moje nejoblíbenější! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)