2. listopadu 2015

Born in London, Č. Budějovice - recenze


V druhé polovině června 2015 otevřela své dveře veřejnosti nová budějcká kavárna Born in London Coffee & Kitchen, která se nachází ve Dvořákově ulici (jedná se o prostor bývalé Bolero Pizzerie - pamatuji si ji jako vojenský bunkr se zeleným kobercem až na ulici) v blízkosti nákupního centra Mercury. Orientačním bodem pro kafaře je informace, že sídlí hned vedle mé oblíbené pražírny kávy Carrera café Tomáše Hospodářského. Born in London je podnik rodinného typu, jehož koncept se nese v anglickém stylu. Po letech plánování ho založil páreček Čechů, kteří předchozí desetiletí strávili v Londýně - jeho nyní potkáme za barem a ji v kuchyni. Anglické je nejen vybavení provozovny ale i zaměření tamní kuchyně, která si libuje ve vaření z čerstvých sezonních surovin
.

Adresa: Dvořákova 11, 370 01  České Budějovice
Otevírací doba: Po-Pá 07:00-19:30
Kontakty: www.facebook.com/borninlondonborn-in-london@email.cz, +420 776 577 414

Kapacita kavárny je 40 míst uvnitř a 40 na venkovní květinové předzahrádce. Vnitřní prostor je rozdělen do několika částí, i díky tomu působí útulně. Velice se mi líbí použitý nábytek a světlé barvy doplněné výraznými detaily. Gaučík, který se nachází u stěny naproti vstupním dveřím, bych si kupříkladu hned vzala domů. 

V jídelním lístku naleznete typické anglické sandwiche a jednoduché sezónní menu, inspirované moderní anglickou kuchyní, na kterém nechybí polévka, beefburger, fish & chips, čerstvý salát či pochutiny k vínu a pivu, jako jsou různé dipy s domácím chlebem, krokety, smažené olivy a podobně. Jako dezert lze pak zvolit vlastnoručně upečené zákusky a dortíky. Na nápojovém lístku najdeme kávu, sypaný čaje, limonády, ledové čaje, čepované plzeňské pivo a vína z Moravy.

Já jsem ochutnala španátové listy v tempuře s chilli dipem a cappuccino. Špenátové listy byly super, moc mi v kombinaci s jemně pálivým dipem chutnaly a s chutí bych do nich šla znovu. Jejich konzumace je sice trochu obtížná, protože nejdou moc napíchnout a tak jsem je lehce proháněla po talíři... ale chuťově byly perfektní. Kávě jsem po doladění poslední kostkou třtinového cukru z cukřenky neměla co vytknout. Vedle v pražírně nesladím, ale každému chutná jiný typ kávy... Každopádně do Born in London zajdu určitě brzy zase a moc se těším, co zajímavého budu mít možnost ochutnat.

Moje hodnocení:





Pozitivně hodnotím:

Příjemnou, prozákaznicky orientovanou obsluha.
Poměr cena x výkon na velmi dobré úrovni.
Originální menu i z lokálních nebo alespoň českých surovin.
Krásné hrnečky, talířky, příbory.
Čerstvé květiny, které byly naprosto všude.
Tichou hudbu.
Klidnou atmosféru, která je dána i lokalitou mimo centrum.
Rychlou free wi-fi.
Facebookovou stránku, která je živá a baví mě.
Kohoutková voda bez keců a bez doplatků :-) (Nemám problém si ji zaplatit. Štve mě ale, když mi ji odmítnou prodat, protože prostě ne. Proč pít něco, co se měsíce válí v petce?!)

Prostor pro zlepšení:

Určitě bych ještě maličko doladila výzdobu interiéru, ale to chce svůj čas.
Zahrádka je ještě dosti holá a také bych ji opticky zaplnila a zútulnila.
Příbory bych podávala rozhodně sofistikovaněji - ne je sypat na stůl a skládat na ubrousek.
Forma jídelního lístku by rovněž stála za upgrade.
Kvalita fotek na Facebooku - týdenní menu fakt nejde v pdobě fotky moc dobře přečíst.
Vytvořila bych rozhodně webovou stránku (fb není pro všechny).

Zajímavosti:

Projekt kavárny získal druhé místo v regionálním kole Rozjezdů roku 2015.
Veškerý nábytek byl dovezen z Anglie kromě jednoho rozkládacího stolu.

Zdroje textu:
https://www.facebook.com/borninlondon
http://www.czecot.cz/gastro/12702_born-in-london-ceske-budejovice
http://www.inbudejovice.cz/1_12702_born-in-london-ceske-budejovice/
http://www.rozjezdyroku.cz/vitezove/item/born-in-london-coffee-kitchen
http://probyznysinfo.ihned.cz/inspirace/c1-64086310-s-poradenstvim-pro-nastavajici-maminky-se-probojovaly-do-finale-rozjezdu-roku

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! A přeji hezký den, Ivča :-)