Domácí sušenky jsem doma zkoušela už víckrát. Byly dobré, ale vizuální dojem mě jaksi neoslovil. Poté, co jsem si koupila tvořítka, jsem se nemohla dočkat, jak budou vypadat s jejich použitím. Nechci se chlubit, protože s nimi se povedou úplně každému, ale prostě byly krásné a tak nááádherně voněly. Už se těším na Vánoce, k nim totiž skořice patří a ještě s ní určitě něco brzy vymyslím - třeba takový crumble s jablky - ňam!!!
Na 50 (3 plechy) sušenek budete potřebovat následující suroviny:
80 gramů másla
100 gramů mascarpone
150 gramů třtinového cukru
1 vajíčko
1 lžička kuchyňské sody
2 lžičky mleté skořice
190 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky grahamového typu
Máslo necháme povolit v mikrovlnné troubě nebo na lince a pomocí ručního šlehače do něj zapracujeme mascarpone a třtinový cukr. Když docílíme nadýchané pěny, přidáme vajíčko a skořici a řádně zapracujeme. Nyní přišel čas mouky, nemůžeme ji tam ale nasypat všechnu, protože bychom udusili šlehač. Zapracujeme za jeho pomoci tedy zhruba 2/3 a tu poslední třetinu už vpravíme do těsta růčo (pokud těsto pořád lepší, přidáme mouky víc). Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme pomocí vhodného nářadí (já si pořídila speciální tvořítka sušenek od Tescomy a jsem s nimi zatím moc spokojená). Klademe na pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních zhruba 20 - 25 minut - prostě dozlatova. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a uchováváme v uzavřené nádobě i týden. Skvěle chutnají třeba k čaji nebo kávě.
Ty vypadají skvěle a určitě i tak chutnají :-)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Teď jsem viděla v Tescomě strašně moc těch formiček na sušenky, jsou kouzelné!! :)
OdpovědětVymazatwww.getmovincz.blogspot.com